Log - Dragomer, 11. in 12. maj 2013

Kvalifikacije na Logu končane

Trije slovenski predstavniki med polfinalisti

Sobota, 11. maj 2013

Na letošnjem četrtem tekmovanju za svetovni pokal v balvanskem plezanju se je pomerilo 65 fantov in 51 deklet, med njimi kar 13 slovenskih predstavnikov in predstavnic.

Z balvanskimi problemi so se v kvalifikacijah, ki so se začele ob 10. uri, najprej spoprijeli fantje. Med najboljših 20, ki bodo nastopili v nedeljskem polfinalu, sta se uvrstila tudi Jernej Kruder in Klemen Bečan, ki sta zasedla 3. oziroma 17. mesto. Poleg Jerneja Kruderja so se najbolje odrezali Francoz Guillaume Glairon Mondet in Japonec Tsukuru Hori, ki si delita 1. mesto, ter Kilian Fischhuber, ki si z Jernejem deli 3. mesto. Drugi slovenski predstavniki so se odrezali takole: Urban Primožič in Domen Škofic si delita 27. mesto, Gregor Vezonik je končal na 33., Jure Bečan na 45. in Sergej Epih na 57. mestu.

Med Slovenkami je preboj v polfinale uspel le lanski veliki zmagovalki Mini Markovič, od katere sta bili boljši le Japonka Akiyo Noguchi in Rusinja Olga Iakovleva. Druge Slovenke so tekmovanje končale takole: Mateja Hohkraut - 25. mesto, Julija Kruder - 39. mesto, Jera Lenardič - 44. mesto, Katja Kadič - 45. mesto.

 

Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v galeriji in na Facebooku, dogajanje v živo pa tudi v polfinalu in finalu spremljate na spletni strani IFSC. Izčrpnejše informacije so na voljo tudi na spletni strani PZS.

 

Štartne liste za jutrišnji polfinalni tekmi najdete na tej povezavi.